Sisteme de umbrire: storuri, rulouri, parasolare, umbrare din aluminiu

 

umbrar-aluminiu

umbrar

 

rulou

rulou-pvc

O protectie solara eficienta inseamna posibilitatea de a putea regla intensitatea razelor solare in spatiul nostru vital. In timpul iernii are rol de izolator, caldura sa nu se piarda in exterior. In timpul verii ne protejeaza de razele soarelui.

            Un studiu al Organizatiei Europene pentru protectia solara, ES-SO, a demonstrat faptul ca 80% din energia utilizata pentru racirea cladirilor si 10% din cea utilizata pentru incalzirea lor poate fi economisita printr-o protectie solara consecventa.

Avantaje:

  • protejeaza de razele soarelui, inainte ca acestea sa ajunga la fereastra
  • puteti ghida lumina care patrunde in incapere
  • protejeaza fereastra de intemperii
  • ofera siguranta antiefractie
  • diminueaza zgomotul din exterior
  • ofera izolatie termica-iarna
  • protejeaza de privirile din exterior

 

Rulourile pot fi acţionate manual (cu şnur ,panglică sau manivelă), sau electric. Rulourile automatizate dau un confort mai mare şi o calitate sporită a vieţii. Rulourile se realizează în două variante constructive:
1-cu cutia aplicată , care se montează ulterior , în faţa ferestrelor.
2-cu cutia suprapusă , care se montează în zidarie, deasupra tîmplăriei

La prima variantă, sistemul reprezintă o soluţie tehnică ideală, evitându-se crearea de punţi termici, deasemenea izolarea fonică este îmbunătăţită simţitor.

Elementele constructive folosite, ca: şinele de ghidare si de capăt, cutiile sunt confecţionate din aluminiu presat şi vopsite în câmp electrostatic.
În funcţie de mărimea ferestrelor, cutiile pot fi dimensionate la :138 , 180 , 205 , 250 mm.

La produsele fabricate în varianta a doua, cutiile sunt din PVC izolat, iar şinele de ghidaj din aluminiu sau PVC, după preferinţe.
În funcţie de înălţimea ferestrelor, cutiile utilizate pot fi dimensionate la : 145 . 170 , 210 mm.

Profilele folosite sunt identice la ambele variante , din aluminiu, cu izolaţie din spumă poliuretan în interior, cu următoarele dimensiuni si caracteristici


Cod material

Profil lăcuit

kg/m²

Dimensiunea profilului

Lătimea maximã

Suprafata
maximă m²

T77 (nou)

2x

5,50

86,0 x 19,0 mm

5400 mm

16,00

M328

1x

2,90

43,3 x 7,6 mm

2500 mm

5,00

M411

2x

3,45

49,7 x 9,1 mm

3800 mm

8,00

M511

2x

5,00

66,0 x 14,0 mm

5300 mm

13,00

Storuri 60/80 rezistente la furtună, cu acţionare manuală, cu manivelă, sau cu motor, pentru protecţie împotriva luminii, căldurii, la case particulare, spitale, şcoli, clădiri administrative şi clădiri industriale.
Storuri 80 VA, rezistente la furtuni, cu acţionare manuală, cu manivelă, sau cu motor, pentru săli de proiecţii, precum şi pentru săli de clase şi săli de conferinţe. La ambele modele acţionarea se face din interior si poate fi individual sau în grup, separat pentru încăperi, etaje sau faţade.
Cele două modele pot fi combinate, garnituri din material plastic, elastic, moale, laminate, în marginea lamelelor şi în şina inferioară, asigură o bună obscurizare a încăperii.

Storurile sunt rezistente la lovituri şi zgârieri şi rezistă la furtuni de până la 10 grade. Asigură protecţie împotriva ploilor torenţiale. Sunt rezistente la aerul industrial, nu corodează. Lamelele sunt protejate de un lac aplicat cu o tehnologie specialã, suprafaţa lor este netedă şi nu pălesc.

ACCESORII:  telecomandă în infraroşu, senzori de lumină, temperatură, ploaie şi vânt, ceas şi dispozitiv de comandă, care acţionează storurile în funcţie de informaţiile primite de la senzori.

 


 

Cuvinte cheie: ferestre termopan, ferestre termopan cluj, geamuri termopan, geamuri termopan cluj
Intech Ferestre termopan Cluj 2010